به گزارش مشرق، محمدصالح جوکار در یادداشت روزنامه حمایت نوشت:
نظام جمهوری اسلامی با برگزاری دهها انتخابات مختلف اعم از ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، خبرگان و شوراهای شهر و روستا در زمره دموکراتیکترین نظامهای دنیا قرار دارد. این امر که به مثابه ابزاری برای سنجش اراده مردم در اداره امور کشور و زیر ساخت قدرت سیاسی محسوب میشود، به عنوان مصداق بارز مردم سالاری در جوامع دموکراتیک مطرح است و از آنجا که شالوده انقلاب اسلامی بر اساس حاکمیت نقش مردم شکل گرفته، مشارکت مردم در تعیین مقدراتشان، نوع جدیدی از اندیشه سیاسی به نام «مردمسالاری دینی» را رقم زده است.
مردمسالاری دینی به این معناست که همه مردم، مسئولین و کاندیداها با پایبندی به معیارهای اسلامی و ملاکهای الهی، به طور جدی در رقابتها شرکت کنند و حضوری یکپارچه در انتخابات داشته باشند. این ترکیب شگفتآور همان چیزی است که بشریت به آن احتیاج واقعی دارد و تشنه آن است و از این زاویه که در دنیای کنونی، یا دموکراسی زر و زور حاکم است و یا نسخههای اسلام آمریکایی، مردمسالاری مدنظر جمهوری اسلامی، نمونهای بیبدیل در جهان امروز به حساب میآید.
از این منظر، انتخابات در جمهوری اسلامی بر خلاف دموکراسیهای رایج غربی که ابزاری برای حفظ قدرت و ثروت گروهها و جریانهای سیاسی است، وسیلهای برای جلوگیری از انحرافات، زمینه سازی برای تزریق خون تازه به کالبد جامعه، انتخاب افراد اصلح و کاردان برای حل مشکلات نظام، ممانعت از نقش آفرینی عناصر وابسته و غیرمتعهد، تضمین حفظ امنیت کشور، جلوگیری از کارشکنی دشمنان، تقویت آرمانهای اسلام و نظام سیاسی اسلامی و تجلی و نماد وحدت ملت است و با این توصیف، مردم انقلابی ایران در هر برههای با شناخت ضرورتها و حساسیتهای هر دوره با هوشیاری و درایت بر سر صندوقهای رأی حاضر شده و مردم سالاری دینی را به منصه ظهور رساندهاند.
روز گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم و در آستانه انتخابات حساس ریاست جمهوری با اشاره به این نکته، انتخابات را به رخ کشیدن اندیشه نو و جذاب مردمسالاری اسلامی در مقابل چشم سیاستمداران در دنیا دانستند و فرمودند: «مردمسالاری دینی یک تجربه جدید بود که بهوسیله نظام جمهوری اسلامی و امام بزرگوار به بشریت عرضه شد و ملت ایران در روز جمعه، بار دیگر تبلور این اندیشه نو را در معرض دید جهانیان قرار خواهد داد.»
نکته دیگر، اهمیت انتخابات پیش رو از دریچه نگاه دو گروه از ناظران خارجی است که به تعبیر حضرت آقا «از یک طرف مسئولان و دستگاههای مختلف در آمریکا و اروپا و دولتهای دنباله رو آمریکا در منطقه و همچنین مقامات رژیم صهیونیستی، نظارهگر انتخابات خواهند بود تا ببینند مردم ایران چگونه و با چه روحیهای و در چه حجمی وارد میدان انتخابات خواهند شد، و از طرف دیگر، ملتهای منطقه با نگاه تحسین و حسرت به حضور مردم در روز جمعه چشم دوختهاند تا بار دیگر عظمت ملت ایران و آزادی موجود در نظام اسلامی و مردمسالاری دینی را نظارهگر باشند.»
تحت رصد بودن انتخابات در کشور ما و توجه و دقت کانونهای استکباری به این پدیده شگرف در حالی است که دشمنان نظام اسلامی از روز اول گرم شدن تنور انتخابات، علی الدوام با شبهات مختلفی از جمله تقلب در انتخابات، موضوع انتخابات آزاد و یا مهندسی انتخابات و... سعی در سلب اعتماد مردم نسبت به نظام اسلامی و تشکیک در سلامت انتخابات داشتهاند.
دشمنان با القای ناامیدی و بیاعتماد کردن مردم به نظام، انتظار دارند تا مکانیسم مشارکت مردم مختل شود و به این دلیل که اساساً حق استقلال را برای هیچ کشور دیگری قائل نیستند، از هیچ تلاشی به منظور کاستن از میزان مشارکت و حضور حماسی مردم فروگذار نمیکنند. بکارگیری انواع و اقسام جنگ روانی، استفاده از پیاده نظام داخلی و به میدان آوردن همه ظرفیتهای رسانهای، از جمله ترفندهایی است که اتاقهای فکر استکباری برای تاثیرگذاری بر فرایند انتخاباتی به آنها متوسل میشوند اما همیشه برخلاف آنچه برآورد میکنند، حضور پرشور و حماسی مردم در پای صندوقهای رأی، باطل السحر توطئهها بوده است.
کاندیداهای ریاست جمهوری با پذیرش ساز و کار انتخاباتی کشور، جمهوریت و اسلامیت نظام را تائید کرده و پذیرفتهاند و علیرغم میل دشمنان، مقبولیت هر یک از آنها در میان مردم، بیش از منافع حزبی و گروهی، منافع ملی را تأمین میکند چرا که از دیدگاه سکاندار انقلاب اسلامی «هر کس در انتخابات رأی بیاورد، برنده اصلی ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی هستند.»
طرف دیگر این معادله، تاثیرگذاری حضور گسترده مردم ایران بر تقویت گروههای مقاومت و روحیهبخشی به مسلمانانی است که همیشه به دیده الگو و اسوه به جایگاه جمهوری اسلامی نگریسته و در مبارزه با استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی از ایران الهام گرفتهاند.
در هر دورهای که کشور در مرحله ورود به رقابتهای انتخاباتی قرار میگیرد، همان حس و حال در میان هواداران انقلاب اسلامی در منطقه حاکم میشود؛ از این رو، برگزاری پرشور انتخابات، برای آنان وجد و شعف ایجاد میکند و اگر خدای ناکرده رفتارهای دشمن شادکن مانند فتنه ۸۸ بروز کند، آنها هم به میزان مردم انقلابی ایران نگران و مضطرب میشوند.
بنابراین، گروههای مقاومت و کشورهای حامی آن انتظار دارند که قدرت منطقهای ایران اسلامی به پشتوانه آراء پرشمار مردم و برگزاری آرام انتخابات، فزونی یافته و به تبع آن، نقشه شوم رژیم صهیونیستی، عربستان، آمریکا و ارتجاع برای کاستن از نفوذ منطقهای ایران خنثی شود. ضمن اینکه ایران مستظهر به آراء پرشمار مردمی است که میتواند با اقتدار از کیان مرزها و امنیت مثال زدنی کشور در منطقه دفاع کند و بازوی پرقدرت حمایت از گروههای مقاومت در مقابل تعدیها و توطئهها باشد. این واقعیت از دوره افتادن نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهور آمریکا در منطقه برای ایجاد اجماع علیه ایران با منفورترین کشورهای کودککش کاملاً هویداست و هدف آنها فشار بر ایران برای ضعیف کردن و در نهایت از بین بردن تفکر مقاومت در برابر استکبار جهانی است.
بر اساس گزارشهای موثق، نظام سلطه طیف گستردهای از کارشکنیها را برای اخلال در انتخابات تدارک دیده که تنها یک بخش آن با هدف تغییر رفتار کشورمان در منطقه طراحی شده است. این دو هدف از طریق دو عامل خنثی میشود: اول، برگزاری انتخابات گرم، پر رونق، پر شور و با حضور حماسی و حداکثری و دوم، انتخاب فردی شایسته با عزم انقلابی و با همت جهادی که در عمل، به ارزشهای کشور و نظام وفادار باشد. در مقابل، انتخابات سرد و بیرغبتی برای حضور در پای صندوقهای رأی همان چیزی است که مقصود دشمن را حاصل میکند.
و بالاخره باید گفت که انتخابات یکی از عرصههای تجلی وحدت و نمایش وحدت مردم است و باید تمامی تلاشها و اقدامات در این راستا صورت گیرد. شکی نیست که در حماسه ۲۹ اردیبهشت با وجود اختلاف سلیقههایی که در بین کاندیداها و هواداران آنها وجود دارد، همچون گذشته شاهد همدلی گسترده مردم برای حضور در پای صندوقهای رأی خواهیم بود و انتخابات به عرصه اتحاد و انسجام ملت و جامعه تبدیل خواهد شد، انشاءالله.